Kettingrukkers Rotterdam aangehouden

Afgelopen donderdag werden op de Groenezoom in Rotterdam drie verdachten aangehouden voor het beroven van een 85-jarige man van zijn ketting. Eén van deze drie kettingrukkers wordt nu verdacht van meerdere soortgelijke straatroven. Hij zou ook een 52-jarige vrouw op de Tiengemetensingel en een 68-jarige man op de Strevelsweg van hun ketting hebben beroofd.

Donderdag 6 juli rond half twee 's middag liep een 68-jarige man op de Strevelsweg, ter hoogte van een café in de richting van de Groene Hilledijk. Hier werd hij gepasseerd door mannen die iets verder op de stoep bleven staan. Nadat het slachtoffer tussen hen door moest lopen, voelde hij dat iemand aan zijn ketting trok die meteen brak. De twee verdachten renden er hard mee weg.

Op zaterdag 14 oktober rond drie uur 's middags liep 52-jarige vrouw richting de Tiengemetensingel komend vanaf het Baarlandhof. Vervolgens werd het slachtoffer van achteren bij de nek gegrepen en werd haar ketting van haar hals getrokken. De twee verdachten renden met de ketting weg.

Politieagenten startten meteen onderzoeken na deze laffe straatroven en keken camerabeelden uit. Al snel herkenden de agenten twee verdachten van eerdere straatroven. Een 21-jarige man uit Rotterdam werd na de aanhouding op de Groene Zoom in verband gebracht met de straatroven op de Tiengemetensingel en de Strevelsweg. Dit weekend werd een vierde verdachte aangehouden voor de straatroof aan de Tiengemetensingel.