Olympisch skicrosskampioene Thompson zwaar geblesseerd

Skicrosster Marielle Thompson is tijdens trainingen zwaar geblesseerd geraakt. De 25-jarige Canadese kwam hard ten val tijdens een trainingsrun in het Zwitserse Saas Fee, waar ze bij een sprong iets te lang in de lucht bleef.

Thompson scheurde bij de val een knieband volledig af. Na het ongeval vloog ze terug naar Canada voor nader onderzoek, maar gezien de aard van de blessure lijkt het onwaarschijnlijk dat ze op de Olympische Spelen in Pyeongchang kan starten.

De Canadese hoopte in februari haar in Sochi gewonnen olympisch goud te kunnen verdedigen en dat was allerminst onrealistisch. Afgelopen seizoen was ze nog duidelijk de sterkste en won ze voor de derde keer het World Cup-klassement.

"Na zo'n productieve zomer is het bijzonder teleurstellend om te horen dat de blessure zo ernstig is. We zullen samen een plan gaan maken en als het moment daar is kom ik sterker dan ooit terug op het skicrossparcours", aldus Thompson.

Met het vermoedelijke wegvallen van de Canadese zullen de Spelen in Pyeongchang het al zonder zeker twee medaillewinnaressen van vier jaar eerder moeten doen. De Zweedse Anna Holmlund, die destijds brons won, kwam afgelopen seizoen ernstig ten val, lag tijden in coma en zit tegenwoordig in een rolstoel met hersenschade.

De winnares van zilver in Sochi, de Canadese Kelsey Serwa, liep vorig seizoen een zware knieblessure op, maar hoopt komende winter wel weer mee te kunnen doen.