Naamswijzigingen ministeries Rutte-III kosten miljoenen

Het kabinet Rutte-III nadert zijn voltooiing, en inmiddels zijn alle namen van bewindspersonen wel zo'n beetje bekend. Maar niet alleen nieuwe namen op het bordes: ook een aantal ministeries krijgt een andere naam. En dat is niet bepaald gratis.

Niet alleen de naam op de gevel verandert, maar ook mailadressen, websites, briefpapier en alle andere plekken waarop 'oude' namen te vinden zijn moeten worden aangepast. Daar zijn volgens de Telegraaf miljoenen euro's mee gemoeid.

Een van de namen die wijzigt is Economische Zaken. Zo heet het al sinds 1946, maar Rutte-I veranderde dit (na de samenvoeging met Landbouw) in 'Economische Zaken, Landbouw en Innovatie' Om het vervolgens bij de start van Rutte-II terug te veranderen in Economische Zaken. Rutte-III verandert dat vervolgens week in 'Economische Zaken en Klimaat'

Maar een andere wijziging springt nog meer in het oog. Het omstreden ministerie van Veiligheid en Justitie gaat namelijk van naam veranderen. De belastingbetaler mag de portemonnee trekken om dit te wijzigen in 'Justitie en Veiligheid'. Dit omdat in de ogen van de vier coalitiepartijen Justitie belangrijker is, omdat het de basis is van de rechtsstaat.

Hopelijk gaat het Kabinet Rutte-III bij belangrijke beslissingen in de toekomst even voortvarend te werk als bij deze ingrijpende wijzigingen.

Oh ja, bijna vergeten: als je ministerie van naam verandert, dan heb je ook een nieuw Twitteraccount nodig...