Gemeente Amsterdam: betonblokken geen anti-terreurmaatregel

Niets aan de hand mensen, u kunt gewoon rustig blijven ademen. Dat de Gemeente Amsterdam betonblokken op het Stationsplein heeft geplaatst heeft namelijk helemaal niets te maken met terrorisme, maar is bedoeld als 'verkeersmaatregel'.

Huh, verkeersmaatregel, denkt u, wat bedoelen ze daar dan weer mee? Nou, volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de blokken bedoeld om het laad- en losverkeer beter te stroomlijnen. "Het fietspad is een paar weken geleden verplaatst vanwege de herinrichting van het Stationsplein, daardoor reden vrachtwagens en auto's er overheen om te laden en lossen", zegt de woordvoerder tegen AT5. Dat leverde blijkbaar een gevaarlijke situatie op en daarom is er besloten om betonblokken te plaatsen.

Wel vreemd, aangezien loco-burgemeester Kajsa Ollongren afgelopen vrijdag liet weten dat er op verschillende plekken in de stad obstakels worden geplaatst. Die zouden er voor moeten zorgen dat het voor terroristen moeilijker wordt om een aanslag te plegen. Gelooft u het dus nog, dat het om een verkeersmaatregel gaat?

In juni dit jaar raakten nog acht voetgangers gewond toen een automobilist over het Stationsplein meerdere mensen aanreed. Dit ging volgens de politie om een onwelwording.