Van der Poel opnieuw oppermachtig in wereldbeker

Zondag heeft Mathieu van der Poel de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Koksijde gewonnen. Op het losse zand in de Belgische kustplaats was de renner van Beobank-Corendon opnieuw oppermachtig. Landgenoot Lars van der Haar werd tweede voor Wout van Aert op de derde plaats.

Als gevolg van zijn valpartij zaterdag was de rechterschouder van Van der Poel ingetapet. Als snel werd duidelijk dat de Nederlander daar vandaag geen last van ondervond. Al in de eerste ronde was Van der Poel samen met Van Aert weggereden. In de volgende ronde schudde Van der Poel zijn medevluchter af en begon aan een solo. Halverwege koers had Van der Poel een voorsprong van dertig seconden op zijn achtervolgers. In het vervolg van de wedstrijd kwam zijn eerste plaats nooit in gevaar.

Voor de tweede plaats was een mooie strijd tussen Van Aert, Van der Haar en Laurens Sweeck. De wereldkampioen leek aan het langste einde te trekken tot hij problemen met zijn ketting kreeg. Zowel Van der Haar en Sweeck profiteerden van de pech. Van Aert wist Sweeck nog wel bij te halen maar de Nederlander was toen al gevlogen.

Voor Van der Poel was dit de derde wereldbekerzege van het seizoen en zijn negende zege in totaal. In het algemeen klassement van de wereldbeker heeft hij tachtig punten voorsprong op Sweeck. Van der Haar staat met 159 punten op de derde plaats.

Uitslag
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Lars van der Haar (NED)
3. Wout van Aert (BEL)
4. Laurens Sweeck (BEL)
5. David van der Poel (NED)
6. Daan Soete (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Michael Vanthourenhout (BEL)
9. Vincent Baestaens (BEL)
10. Jens Adams (BEL)