Nederlandse rugbyklassieker eindigt in gelijkspel

Zaterdag stond in Hilversum dé klassieker in het Nederlandse rugby op het programma: landskampioen RC Hilversum nam het op tegen de eeuwige rivalen van 't Gooi. Overigens was dat ooit één club, maar ruim zes decennia geleden hadden een paar bij 't Gooi spelende Hilversummers geen zin meer om naar Naarden te fietsen en het oprichten van een eigen club, Hilversum, leek een betere oplossing.

Tries van Sep Visser en Jens Bastiaansen - plus twee conversies van Marcus Holden - hielpen Hilversum naar een 14-5 voorsprong, hoewel 't Gooi voor rust nog wel wat terug kon doen: een tweede try hielp de ploeg uit Naarden naar 14-10.

In de tweede helft kwam 't Gooi beter op gang en door twee tries op rij pakten ze zelfs een 14-22 voorsprong. Mau Simeona wist namens Hilversum een volgende try te maken en nadat Holden in de spannende slotminuten een penaltykick tussen de palen trapte werd de 22-22 eindstand bereikt.

Zoals te doen gebruikelijk bij de klassieker, die bol staat van de spanning, vechtlust en de keiharde duels, werden de emoties na afloop overigens weggetikt met een goed glas bier.

De twee ploegen gaan aan de leiding in de Ereklasse, maar zien LRC DIOK na wederom een overwinning nog altijd in de buurt blijven.