Man doet aanzoek in 'neerstortend' passagiersvliegtuig

AirAsia-vlucht QZ535, van Perth naar Bali, zorgde afgelopen weekeinde voor flink wat commotie. Na 25 minuten kreeg het toestel te kampen met technische problemen, waardoor men van tien kilometer naar zo'n drie kilometer hoogte zakte. De piloot keerde om en iedereen kwam veilig terug in Perth.

Het cabinepersoneel deed niet bepaald een geweldige zaak in het rustig houden van de passagiers. Stewardessen renden en schreeuwden door de gangpaden, wat de paniek in het vliegtuig nog eens toe deed nemen. De zuurstofmaskers kwamen naar beneden en mensen dachten, onder meer door het paniekerige gedoe van het personeel, dat hun laatste uur geslagen had.

Voor de Londense advocaat Chris Jeanes zat er dan ook nog maar één ding op: bij aankomst in Bali zou hij zijn uit Perth afkomstige vriendin Casey Kinchella ten huwelijk vragen, maar dat plan leek misschien wel vrij letterlijk in het water te vallen, met vliegtuig en al. 

Jeanes versnelde zijn plan dan ook maar en vroeg zijn vriendin midden in de chaos en doodsangsten ten huwelijk, romantischer kan niet. "Gelukkig zei ze 'ja'", aldus de beste man. "Eenmaal op de grond in Perth hebben we het allemaal nog maar even bevestigd." Eind goed, al goed.