Politie wint weddenschap, crimineeltje geeft zich met donuts aan

De politie van het Amerikaanse plaatsje Redford, in de staat Michigan, heeft prima zaken gedaan. Ze wonnen een weddenschap van een lokaal crimineeltje en dat leverde de agenten een paar lekkere donuts op.

De 21-jarige Michael Zaydel werd gezocht wegens rijden onder invloed en een paar geweldsdelicten. Hij hield zich ook graag bezig met het trollen op de social media van de lokale politie. Zo dreigde hij het Halloween-snoep van de kinderen af te pakken en liet hij de agenten weten wat hij van de politie vindt - een mening die vermoedelijk niet al te positief is.

Onder een van de posts stelde Zaydel de agenten voor een uitdaging: als hun volgende post minstens duizend keer gedeeld werd, zou hij zich uit zichzelf bij het politiebureau melden en zelfs wat donuts meebrengen voor Oom en Tante Agent. Daarnaast zou de kwajongen bij het volbrengen van de uitdaging de lokale schoolpleinen schoonmaken. De politie van Redford ging de uitdaging natuurlijk aan en binnen het uur was het gelukt.

"We hebben vervolgens zitten wachten op het bureau", aldus agente Jennifer Mansfield. "Het duurde even, maar op maandagavond kwam hij zich inderdaad aangeven." Dat Zaydel nou ook de beroerdste niet is bleek wel: hij kwam zich aangeven met een flinke doos donuts en zelfs een bagel, speciaal voor sergeant Duane Gregg.

"We zullen nu niet ineens altijd iedereen oproepen om zichzelf aan te geven, maar we respecteren mensen die zich aan hun woord houden", stelt Mansfield. Zaydel mag acht weken achter de tralies doorbrengen, wat er twaalf worden als hij zijn boetes niet betaalt. Of de agenten de donuts op durfden te eten of dat ze hem misschien niet vertrouwden zegt het verhaal niet.