Albatros brengt Luiten aan de leiding in Spanje

Dankzij een spectaculaire albatros gaat Joost Luiten na dag 2 van het Valderrama Masters alleen aan de leiding. Op de elfde hole van 509 meter had hij slechts twee slagen nodig op een par vijf. Hij had een ronde nodig van zeventig slagen en staat nu aan de leiding met -6. 

Luiten sloot donderdag, de eerste dag, als gedeeld eerste af met -5. Hij sloeg toen zes birdies en een bogey. Vrijdag op de tweede dag van het toernooi ging het iets minder dan gisteren. Luiten ging rond in 70 slagen, vier meer dan donderdag, maar altijd nog één onder par. Gegeven de weersomstandigheden een goede score. Na zijn albatros uit zijn carrière zag het er direct heel anders uit voor de nummer 102 van de wereldranglijst. Na de albatros op hole elf scoorde Luiten direct eeen birdie op hole twaalf en stond toen zelfs drie slagen los. Door bogeys op de vijftiende en zeventiende hole moest de Rotterdammer genoegen nemen met voor de dag één onder par.

Luiten miste slechts vier keer de cut dit seizoen, maar is ook pas een keer in de top-10 geëindigd. Vorig jaar werd Luiten tweede in het Spaans Open - dat ook werd gespeeld op Valderrama. Luiten gaat nu met -6 aan de leiding. Robert Rock, Sergio Garcia en Scott Jamieson staan op de gedeeld tweede plaats met -5.