Bizar einde aan duel Raiders en Chiefs in NFL

De wedstrijd tussen de Oakland Raiders en de Kansas City Chiefs in de NFL is donderdagavond op tamelijk bizarre wijze geëindigd. Na het derde kwart stonden de Chiefs met 21-30 voor, maar een fieldgoal van de Italiaan Giorgio Tavecchio in het vierde kwart bracht de stand op 24-30.

Daar bleef het lang bij, tot het in de slotminuut helemaal los ging in het met ruim 55.000 toeschouwers volgepakte O.co Colliseum in Oakland. Met zo'n twintig seconden op de klok gooide quarterback Derek Carr de bal richting de endzone, waar tight end Jared Cook vlak voor de endzone de bal wist te vangen. 

De Raiders stonden zo in scoringspositie, met nog weinig kans om de bal in de endzone te krijgen. Dat lukte: Carr gooide de bal en Michael Crabtree maakte de catch in de endzone, touchdown Raiders en een vrijwel zekere overwinning. Dat was echter toch niet het geval, Crabtree zou een overtreding zijn begaan en de Raiders moesten een flinke stap terugdoen.

Bij de volgende poging ging de bal naar Cook, die hem niet wist te vangen, maar een overtreding tegen zich begaan zag worden. De Raiders kregen zo toch nog een poging, maar ook dit keer ging niet alles goed en wederom werd de wedstrijd met één poging verlengd. Dit keer lukte het wél: Carr kreeg de bal bij Crabtree in de endzone en nadat Tavecchio de fieldgoal tussen de palen schoot wonnen de Raiders alsnog met 31-30.

Het hele circus van de laatste halve minuut is hier te kijken, de laatste worp staat hieronder.