Mourinho: "Janken, janken en nog eens janken"

Manchester United boekte woensdag een nipte zege bij Benfica (0-1). José Mourinho zocht na afloop de confrontatie met collega-trainers.

Mourinho ergert zich aan de kritiek op het defensieve voetbal van zijn ploeg. In de wedstrijden tegen Liverpool (0-0) en Benfica toonde Manchester United weinig aanvallende intenties. "Als ik soms de kranten lees, niet alleen de Engelse maar ook de Portugese, krijg ik het idee dat verdedigen een misdaad is. Maar dat is het niet."

Mourinho kreeg op de persconferentie de vraag of Manchester United in dat opzicht oneerlijk wordt bekritiseerd ten opzichte van andere ploegen. "Ik ben er vrij zeker van dat het voor andere teams makkelijker is, ja. Maar er is ook nog iets anders waar ik me schuldig aan maak: ik heb het nooit over blessures."

"Andere managers janken en janken en janken, dat doe ik niet", benadrukte Mourinho. Namen van collega's noemde hij niet, maar Jürgen Klopp van Liverpool en Antonio Conte van Chelsea klaagden recentelijk over het gemis van bepalende spelers.

"Het enige wat je moet doen, is de geblesseerde spelers negeren en het vertrouwen geven aan de spelers die wel beschikbaar zijn. Maar als je wilt, kan ik wel even vijf minuten janken. We missen Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Marouane Fellaini en Marcos Rojo. Ik kan daarom gaan janken, maar dat doe ik niet. We werken met wat we hebben. Tegen Liverpool hadden we twee middenvelders en niets meer."

"Vandaag hebben we een jochie binnen de lijnen gebracht, Scott McTominay, omdat ik geen andere oplossing had. We hebben dit seizoen twaalf wedstrijden gespeeld, tien keer gewonnen, negen keer de nul gehouden en twee keer gelijk gespeeld. Het gaat helemaal niet slecht", aldus Mourinho.

Collega Conte reageerde bij Sky Sports: hij wil dat Mourinho zich voortaan met zijn eigen zaken bemoeit. "Mourinho maakt zich vaak druk om wat er bij Chelsea gebeurt. Vorig seizoen was dat ook al zo. Ik zou zeggen dat hij moet kijken naar zijn eigen ploeg en daar moet stoppen. Houd je niet steeds bezig met anderen."