Knights stoppen comeback Sabres in OT, Kucherov blijft onstopbaar

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL blijven de Vegas Golden Knights grote indruk maken. Het team debuteert dit jaar in de NHL en werd in de eerste vijf wedstrijden maar één keer verslagen.

Dinsdagavond kregen de Golden Knights de Buffalo Sabres op bezoek, die in zes wedstrijden nog maar één keer hadden gewonnen. Ryan O'Reilly schoot de Sabres in de eerste periode naar een voorsprong, maar goals van Oscar Lindberg, Alex Tuch, Reilly Smith en David Perron brachten de Golden Knights op een 4-1 voorsprong in de derde periode.

De Sabres leken verslagen, maar gaven absoluut niet op. In de powerplay scoorde O'Reilly halverwege de 4-2, waarna de Sabres in de laatste twee minuten toe konden slaan. Sam Reinhart tekende voor de 4-3, Evander Kane werkte met negen seconden op de klok de 4-4 achter Golden Knights-goalie Malcolm Subban.

Het werd dus tijd voor overtime en lang leek het op weg te gaan naar de shootouts. Dat was echter buiten Perron gerekend, die na een kleine vier minuten hard de 5-4 in het doel schoot en daarmee de Golden Knights dus al aan de vijfde zege hielp.

In New Jersey speelden de Devils tegen de Tampa Bay Lightning, twee van de topploegen in het nog jonge seizoen. Nikita Kucherov scoorde voor de Lightning en de 24-jarige Rus trof zo al doel in alle zeven wedstrijden, een zeer zelden vertoonde prestatie. Na reguliere speeltijd en overtime stond het 4-4 en dus waren shootouts nodig. Uitgerekend nu trof Kucherov het doel niet en nadat ook Ryan Callahan miste wonnen de Devils dan toch.

Uitslagen NHL dinsdag
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 4-5 OT
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5-1
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 0-2
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 5-4 SO
Ottawa Senators - Vancouver Canucks 0-3
Nashville Predators - Colorado Avalanche 4-1
Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets 2-5
Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-1
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 3-5
Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 5-4 OT
San Jose Sharks - Montreal Canadiens 5-2

De hoogtepunten van de wedstrijden van dinsdag (Bron: YouTube)