Beugelsdijk alsnog vier wedstrijden geschorst voor elleboogstoot

Tom Beugelsdijk moet alsnog vier wedstrijden op de tribunes plaatsnemen bij ADO Den Haag. De commissie van beroep van de KNVB heeft de verdediger alsnog een flinke schorsing opgelegd naar aanleiding van het incident in het uitduel van ADO met NAC Breda.

Het oordeel is dat Beugelsdijk, die in het duel van eind september de winnende treffer maakte, wel degelijk een elleboogstoot uitdeelde aan Pabo Marí van NAC Breda. Op het voorval volgde de aanvankelijke eis van de aanklager van liefst vijf duels schorsing voor de verdediger.

Uiteindelijk is het vier wedstrijden geworden, nadat de verdediger eerst nog werd vrijgesproken door de tuchtcommissie. De aanklager had namelijk behalve videobeelden geen ander bewijs. Pablo Marí legde bovendien geen belastende verklaring af. De aanklager ging tegen dit besluit in beroep. 

De commissie van beroep vond het videobewijs en de afgelegde verklaring van Mari tijdens de behandeling van de beroepszaak wel voldoende bewijs om tot uitsluiting over de kunnen gaan. Beugelsdijk is daardoor alsnog geschorst. Hij mist daardoor de competitiewedstrijden tegen VVV-Venlo (uit), PEC Zwolle (uit), Feyenoord (thuis) en Heracles Almelo (thuis).

Beugelsdijk moet alsnog vier duels brommen voor deze elleboogstoot. (Bron: Twitter.com/FOXsportsNL)