FOK! Wat een weer: zonnige perioden

In de wijnmaand zon, winter kent geen pardon.

Vandaag en de komende dagen.

Goedemorgen mensen! Het was gisteren alleraardigst weer in ons land. Ook scheen de zon op veel plaatsen en was het zacht met maxima tussen de 18 en 22 graden. De stroming kwam uit het oosten, zodat de lucht ook een stuk schoner was dan eergisteren. Het was ook een heel rustige nacht met een kleine kans op nevel of mist.

Vandaag beloofd het ook een prima dag te worden. Er zijn zonnige perioden en tot de avond blijft het overal droog. In de middag neemt vanuit het westen wel de bewolking toe. Pas in de avond is er in de kustprovincies kans op wat regen. Grote hoeveelheden zijn echter niet aan de orde. Voornamelijk licht gespetter of gemiezer. Maar tegen die tijd is het al donker. De temperaturen zijn nog steeds prima met waarden die tussen de 17 en 21 graden liggen. De wind draait naar een zuidelijke richting en neemt aan de kust iets toe. 

Morgen zakken de temperaturen naar beneden en komen de rest van de week uit op een graad of 14. Ook komt er meer bewolking en valt er af en toe regen, al lijken er ook de komende dagen geen sprake te zijn van grote hoeveelheden. De modellen houden het op 2 tot 5 mm per dag. De wind neemt wel in kracht toe en kan op zaterdag windkracht 5 tot 6 worden. 

Een prettige donderdag.

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 08:14
Zon onder: 18:38
Zonkracht: 2/1

Boswandeling Maurice76 (Foto: Maurice76)
Maurice76 maakte afgelopen weekend een boswandeling nabij Amerongen en kwam deze paddestoelen tegen. Fraaie foto! ( foto: Maurice76)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!