Nederlands elftal sluit 2017 af tegen RoemeniŽ

Oranje oefent in navolging op de oefeninterland tegen Schotland op 9 november ook tegen Roemenië. De vriendschappelijke wedstrijd tegen de Roemenen staat op 14 november op het programma.

Nederland en Roemenië hebben in het verleden vaak tegen elkaar gespeeld. Al dertien keer speelden ze tegen elkaar. Roemenië won slechts één maal, Nederland negen keer. Het werd drie keer gelijk. Beide landen troffen elkaar voor het laatst in de WK-kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië in 2014. Oranje won twee keer met flinke cijfers. In Boekarest werd het 1-4, in Amsterdam 4-0.

Beide landen plaatsten zich onlangs definitief niet voor het WK volgend jaar in Rusland. Nederland werd derde in zijn poule achter Zweden en Frankrijk, Roemenië werd ook derde en moest respectievelijk Denemarken en Polen voor zich dulden.

Waar in het verleden nog Cristian Chivu en Bógdan Lobont de dienst uitmaakten bij Roemenië, heeft het land hedendaagse elftal geen Eredivisie-inbreng. Ciprian Taturusanu (FC Nantes), Costel Pantilimon (Deportivo La Coruña), Vlad Chiriches (Napoli) en Alexandru Chipciu (RSC Anderlecht) zijn momenteel de grotere namen voor de kwartfinalist op het WK in 1994, hun beste prestatie ooit.