IJshockeyer Kucherov geweldig op dreef bij Lightning

IJshockeyer Nikita Kucherov kent een bliksemstart van het NHL-seizoen. De forward van de Tampa Bay Lightning scoorde tot nu toe in alle zes wedstrijden van zijn ploeg, iets wat in de afgelopen drie decennia slechts drie andere spelers gedaan hebben. Overigens zegt dat niet geheel alles: zo scoorde de Rus Evgeni Malkin tien jaar geleden zelfs in zijn zes eerste NHL-wedstrijden ooit, maar in de eerste vier duels van de Pittsburgh Penguins speelde hij destijds nog niet.

De Lightning toog maandagavond naar de Little Caesers Arena in Detroit, waar ze het voor een kleine twintigduizend toeschouwers opnamen tegen de Red Wings. Beide ploegen begonnen met een gelijk record aan het duel: drie zeges in reguliere speeltijd, één na overtime en één nederlaag.

Halverwege de eerste periode hadden de Red Wings een man meer op het ijs, maar Tyler Johnson maakte de shorthanded goal voor de Lightning na een fraaie rush: 0-1. Nog geen twee minuten later was het de beurt aan Kucherov: de 24-jarige Rus, bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Lightning, nam de puck onder controle en schoot met een snoeihard schot de 0-2 achter goalie Jimmy Howard.

Na ruim twee minuten in de tweede periode schoot Justin Abdelkader op Lightning-goalie Andrei Vasilevski, waarna Darren Helm de 1-2 binnen schoot. Dat dacht hij althans, want Tampa Bay protesteerde: Abdelkader zou Vasilevski gehinderd hebben. Dat werd door de videoscheidsrechter bevestigd en de goal werd afgekeurd, maar Lightning-verdediger Victor Hedman werd bestraft wegens hooking tegen Abdelkader, die een penalty mocht nemen en alsnog de 1-2 scoorde.

Vier minuten voor het einde van de periode kwam de puck voor Mike Green terecht, die de 2-2 op het scorebord zette. Vroeg in de derde periode schoot Vladislav Namestnikov op het doel van de Red Wings, waarna de onstopbare Kucherov de puck achter Howard tikte en de 2-3 eindstand op de borden zette. Anthony Mantha kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar schoot op de paal.

Red Wings - Lightning (Bron: YouTube)