'IS uit Raqqa verdreven'

Door de VS gesteunde Syrische milities hebben de idioten van Islamitische Staat (IS) verdreven uit de Syrische stad Raqqa. Dat verklaarde een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de alliantie die de strijd om de stad leidt.

Eerder op de dag meldde de SDF al de twee belangrijkste strategische punten, het ziekenhuis en het stadion, te hebben veroverd op de terreurgroep. Volgens lokale getuigen is er nog sprake van sporadische beschietingen, terwijl militieleden de overwinning vieren in de straten van de stad. Volgens een woordvoerder van de door de Verenigde Staten geleide coalitie hebben SDF-strijders 90 procent van de stad onder controle.

De heldhaftige strijders van de SDF begonnen in juni een offensief om Raqqa, de voormalige hoofdstad van het kalifaat, te heroveren op IS. De afgelopen dagen verlieten enkele honderden IS-leden en burgers de stad.

De gevechten hebben de afgelopen maanden het leven gekost aan ongeveer 3250 mensen, meldde het Syrische Observatorium voor Mensenrechten eerder. Het ging niet alleen om terroristentuig, maar ook om circa 1130 burgers, die door de laffe beesten van Islamitische Staat werden gebruikt als levende schilden.

'IS uit Raqqa verdreven'
'IS uit Raqqa verdreven' (Foto: ANP)