Celta de Vigo maakt indruk in doelpuntrijke wedstrijd

Celta de Vigo heeft maandagavond een prima indruk gemaakt in La Liga. De ploeg ging op bezoek bij laagvlieger Las Palmas en wist in een spectaculair duel een 2-5 zege te boeken.

Dankzij Emre Mor en Iago Aspas stond Celta bij rust al met 0-2 voor, terwijl Aspas het duel kort na de pauze al op slot gooide. Ruben Blanco gooide roet in het eten door met een directe rode kaart weggestuurd te worden, maar Celta liet zich er niet door van de wijs brengen en Pablo Hernandez tekende voor de 0-4. 

De al tien jaar bij Celta spelende Aspas - met losse seizoenen bij Sevilla en Liverpool tussendoor - liet zijn scoringsdrift nog eens gelden. De nummer vier op de topscorerslijst van vorig seizoen had in zeven wedstrijden nog niet gescoord, maar tegen Las Palmas ging hij los. Na zijn twee eerdere goals completeerde Aspas zijn hattrick door de 0-5 op te laten tekenen.

Vitolo en Loïc Remy redden de eer van de thuisploeg nog wel een beetje, door in blessuretijd voor 2-5 te zorgen. Celta stijgt door de zege naar de tiende plek met elf punten, Las Palmas staat achttiende met zes punten.