Nederland na zeges terug in top-20 FIFA-ranglijst

Nederland is dankzij de overwinningen op Wit-Rusland en Zweden weer bij de eerste twintig landen op de nieuwe ranglijst van de FIFA terug te vinden.
Oranje, dat op de vorige editie nog de 29e positie bezette, is op de maandag bekend gemaakte ranking de nummer twintig van de wereld.

Aan de top van de ranglijst verandert er met een eerste plaats voor Duitsland, een tweede positie voor Brazilië en de derde plek voor Portugal niets. Grootste verrassing is de tiende positie voor Peru, dat nog wel een play-offronde moet spelen tegen Nieuw-Zeeland om zeker te zijn van deelname aan het WK. Ook Spanje heeft zich weer bij de eerste tien landen gemeld, terwijl Zwitserland en Colombia een aantal plekken omlaag zijn geduikeld.

De Zwitsers zullen de ranglijst echter wel en met een glimlach hebben ontvangen, aangezien zij een van de vier landen zijn die tijdens de Europese play-offs voor het WK van volgend jaar zomer over een geplaatste status beschikken. Ook Italië, Kroatië en Denemarken hebben deze bevoorrechte positie, waardoor zij in principe aan een 'mindere broeder' gekoppeld worden.