Spion 'appt' per ongeluk jihadist

Het gebeurt iedereen wel eens: per ongeluk een WhatsApp-berichtje sturen naar iemand voor wie dat berichtje niet bedoeld was. Dit levert nogal eens lastige en ongemakkelijke situaties op. Maar troost je; het kan namelijk altijd erger. Een Franse geheim-agent dacht eveneens -heel professioneel- een berichtje te sturen over een mogelijke Islamitsche terrorist richting een collega, maar verstuurde dit fijne stukje tekst per ongeluk naar de jihadi in kwestie.

De klungel is (of misschien: was) in dienst van de Service central de surveillance du territoire (SCRT), een organisatie die je in Nederland vergelijken kunt met de NCTV. Het was zijn taak om de gangen van de Islamist na te gaan, om zodoende eventueel een nieuwe Franse slachting te voorkomen. Frankrijk is de afgelopen tijd regelmatig het slachtoffer geweest van de harde kern van Allah.

Het ging mis toen de agent een bericht met belangrijke informatie wilde sturen naar een collega. Dat ging niet erg lekker en in plaats van dat het bericht in de juiste handen viel, kwam het terecht bij de verdachte. Die laatste reageerde hier sportief op en stuurde meteen een berichtje terug met de mededeling dat de agent bijzonder incompetent zou zijn, waarna hij al zijn maatjes inlichtte over wie hun zogenaamde 'vriend' in werkelijkheid was.

De man die gevolgd werd, zou een extreme versie van de Islam prediken in en rond Parijs, het zogenoemde Ile-de-France. De Franse pers kreeg er al snel lucht van en omschreef het gebeuren als een 'monumentale blunder'.

Frankrijk leeft al een tijdje in een opperste staat van paraatheid en is erg op zijn hoede voor agressie uit Islamitische hoek. De meeste Fransen konden dan ook niet lachen om het 'foutje' van hun landgenoot.