Golfer Perez oppermachtig op PGA-toernooi Kuala Lumpur

Golfer Pat Perez heeft op indrukwekkende wijze de CIMB Classic, het tweede toernooi in het nieuwe seizoen van de PGA Tour, op zijn naam geschreven. De 41-jarige Amerikaan maakte de hele week nauwelijks een fout en was ook op de slotdag ongenaakbaar.

Op de par-72 golfbaan bij Kuala Lumpur in Maleisië ging Perez op de eerste twee dagen rond in 66 en 65 slagen. Daar deed hij zaterdag met 64 slagen nog een schepje bovenop en met 69 slagen op zondag kwam zijn leiding geen moment in gevaar. In vier dagen met 72 holes per dag sloeg Perez in totaal slechts drie keer een bogey - één boven het baangemiddelde - en maar liefst 27 birdies - één slag onder het gemiddelde.

Perez eindigde met een score van 24 slagen onder par en pakte daarmee zijn derde zege op de PGA Tour. Xander Schauffele eindigde op zeven slagen als tweede, de derde plek werd op acht slagen gedeeld door de Australiër Cameron Smith - die zaterdag een triple bogey liet noteren - en de Japanner Hideki Matsuyama, de nummer drie van de wereld die vooral met -9 op zaterdag indruk maakte.