Tweede zege voor Houston, Cubs beginnen met nederlaag

De Los Angeles Dodgers hebben de eerste wedstrijd van de National League Championship Series gewonnen tegen de Chicago Cubs. In Los Angeles won de thuisploeg met 5-2 van de titelhouder.

In eerste instantie leken de Cubs de overhand te hebben mede dankzij een sterk optreden van José Quintana, de startende werper bij de Cubs. In inning vier kwamen de winnaars van de World Series 2016 ook op voorsprong dankzij een two-run homerun Albert Almora.

Het was niet lang wachten op het antwoord van de Dodgers. In de vijfde inning kwamen ze alweer gelijk doordat Logan Forsythe en Austin Barnes over de thuisplaat kwam. Na de vijfde inning werden zowel de startende werpers van de Cubs als van de Dodgers vervangen.

Waar de bullpen van de Dodgers niet in de problemen kwam hadden de relievers van de Cubs moeite met de slagmensen van de thuisploeg. Chris Taylor zou in inning zes een homerun slaan en een inning later zou ook Yasiel Puig hetzelfde doen. Charlie Culberson wist ook nog een run te scoren op een honkslag van Justin Turner. Kenley Jansen kwam in de achtste inning erop met twee man uit. De closer van LA Dodgers kwam niet in de problemen en stelde zege veilig voor zijn ploeg.

De Houston Astros hebben mede dankzij Justin Verlander game 2 van de American League Championship Series met 2-1 gewonnen van de New York Yankees. Naast werper Verlander had ook korte stop Carlos Correa een groot aandeel in de zege van de thuisploeg.

In inning vier zou Correa een homerun slaan, waardoor de ploeg op 1-0 kwam. In de vijfde inning kwamen de Yankees op een gelijke stand door een honkslag Todd Frazier waarop Aaron Hicks kon scoren.

In inning negen zou de Astros weer toeslaan. Jose Altuve zou op de honken komen via een honkslag tegen Yankees reliever Aroldis Chapman. Toen kwam Correa aan slag. De korte stop van Houston zou een tweehonkslag slaan, waarop tweede honkman Altuve wist te scoren. Dat was ook meteen goed voor de zege.