Inbreker gepakt dankzij bloedspoor

De politie heeft zaterdagavond een 29-jarige inwoner van Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak. Een melding van een bewoner aan de Bergvrede in Zevenaar bracht de politie op het spoor van de verdachte.

In een portiek in een flatwoning aan de Bergvrede was door een bewoner een bloedspoor aangetroffen. Deze meldde dit aan de politie die op hun beurt gingen kijken. Terplaatse werd het bloedspoor gevolgd en troffen een man aan in een aanhangwagen. Hij was behoorlijk aangeschoten. Hij legitimeerde zich en vertelde dat hij zijn hand ergens aan open had gehaald. De agenten brachten de man naar de huisartsenpost om zijn wond te laten verzorgen. In de politieauto vertelde hij een wat onsamenhangend verhaal. Hij zou onder andere in een ziekenhuisbed hebben geslapen en daar gezocht hebben naar eten.

De agenten lieten hem achter op de huisartsenpost en gingen richting hun bureau in Zevenaar. In de auto hoorden zij via de mobilofoon dat er was ingebroken in het ziekenhuis in Zevenaar. Dat de plaats delict onder het bloed zat en dat er een ruit was ingeslagen. Voor de agenten was dit aanleiding om direct om te keren en terug te gaan naar de huisartsenpost om hem als verdachte aan te merken en aan te houden op basis van de feiten en omstandigheden. Hij werd ingesloten en vandaag wordt het onderzoek voortgezet.