Schietpartij Groningen; 1 zwaargewonde

Op de Korreweg in Groningen is vanmorgen een man neergeschoten. De man is gestabiliseerd door ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. 

Er is een zoekactie gestart naar de dader of daders. Het is volgens de politie nog onduidelijk of er slechts één schutter was of dat er meerdere waren. Het is op dit moment onduidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is. 

Update 17:12 uur
Na sporen- en buurtonderzoek heeft de politie vanmiddag een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie sluit niet uit dat er meer personen betrokken zijn geweest bij het incident. Om meer informatie te krijgen is de politie op zoek naar getuigen. Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk camerabeelden hebben in de (ruime) omgeving van de Korreweg en JC Kapteynlaan in Groningen.

De politie kijkt voor camerabeelden naar de camera's die inmiddels zijn geregistreerd via het project 'camera in beeld'. Daarnaast komt de recherche ook graag in contact met mensen die wel over beveiligingscamera's beschikken maar die (nog) niet hebben geregistreerd voor dit project.