Hennis (nog) niet in nieuw kabinet

Jeanine Hennis-Plasschaert is niet beschikbaar voor het nieuwe kabinet. De VVD-politica die begin deze maand aftrad als minister van Defensie, gaat terug naar de Tweede Kamer, maakte ze zaterdag via Twitter bekend.

"Om een eind te maken aan alle speculaties: ik heb besloten om terug te keren in de Tweede Kamer en ben dus niet beschikbaar voor Rutte III", schrijft Hennis.

Dat zal slecht nieuws zijn voor een zekere VVD'er op de kieslijst van de liberalen. Bij de huidige samenstelling zou ene Antoinette Laan-Geselschap pech hebben gehad vanwege de terugkeer van Hennis in de Kamer, maar omdat we nog niet weten welke ministersposten van binnen en van buiten het parlement worden ingevuld, moeten we nog eventjes wachten voordat bekend is wie de pineut is.

Maar niet getreurd voor dit afvallende lid op de VVD-lijst noch voor Hennis. De afgelopen kabinetsperiode stapten immers vijf VVD-bewindslieden op. Er mag dan ook worden verwacht dat Hennis het bewindsstokje op een gegeven moment op een of ander departement wel weer op zal kunnen pakken.

Hennis niet in nieuw kabinet
Hennis (nog) niet in nieuw kabinet (Foto: ANP)