FOK! Wat een weer: warme lucht

Zon in oktober, maakt het allemaal wat minder somber.

Orkaan Ophelia:

Goedenavond mensen.

Het is toch wel heel bijzonder dat er op Europees grondgebied een orkaan actief is. Ophelia trekt komende nacht vlak langs de Azoren en trekt dan noordoostwaarts richting Ierland. De verwachting is, is dat zij uiteraard wel wat afzwakt door het koudere zeewater. Het is nog niet helemaal zeker of zij als Categorie 1 de kust haalt, of als tropische storm. Feit is natuurlijk wel dat het daar flink tekeer zal gaan met windstoten dit wij hier zelden tot nooit halen. Rond de 140 km/u. Uiteraard krijgt de rest van het Britse Koninkrijk hier ook mee te maken, maar hoe oostelijker, hoe minder. Uiteraard valt er in de getroffen gebieden ook een heleboel regen. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken de komende dagen.

Ik vertelde het gisteren al, Ophelia heeft in ons land alleen maar een gunstig effect. Morgen beloofd dan ook een prachtige zomerdag te worden met heel veel zon en temperaturen tussen de 19 en 24 graden. Dit allemaal door de stuwing van onze orkaan.

Maandag is ook zo'n prachtige dag en dan kan het in Limburg misschien wel 25 graden worden!

Vanaf dinsdag wordt het wat koeler, maar eerst nog droog. Pas op donderdag lijkt er weer wat regen te gaan vallen, maar dat is nog ver weg. 

Fijne zondag!

Nederland
 

Zon op / onder / zonkracht

 
Zon op: 08:07
Zon onder: 18:47
Zonkracht: 2/1

Zomerdag in Haarlem (Foto: Stephan)
Een zomerdag in het park, toen het nog droog was. (foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!