Mapfre pakt eerste dagzege in Volvo Ocean Race

Team Mapfre heeft in Alicante de eerste havenrace in de Volvo Ocean Race 2017/2018 gewonnen. De Spaanse formatie zegevierde in de zeilrace rond de wereld voor het Chinese Dongfeng en Vestas. Team Brunel eindigde op plek vier, terwijl de tweede Nederlandse boot Team AkzoNobel met plek zes genoegen moest nemen.

Mapfre ging bij de start achter de andere zes schepen langs en wist door deze goede slag net als eerste de eerste boei te bereiken. De Spanjaarden gaven deze voorsprong in het vervolg niet meer weg. Achter Dongfeng vochten Vestas en Brunel een strijd uit om de derde plek. Vestas ging hier uiteindelijk mee aan de haal. AkzoNobel zette gisteren schipper Simeon Tienpont vanwege contractbreuk op straat en heeft nog geen vervanger benoemd. De formatie kwam vandaag niet verder dan plek zes.

Volgende week zondag begint het veld aan de reis rond de wereld. De eerste etappe is gepland richting Lissabon, waarna etappes op andere continenten volgen. De finish is eind juni voor de kust van Scheveningen gepland.

De havenraces tellen niet mee voor het klassement, maar goede resultaten kunnen bij een gelijke eindstand in het eindklassement wel de doorslag geven.