Vrouw en dochtertje dood gevonden in Haren

In een woning aan het Jufferpad in Haren (Groningen) zijn zaterdagochtend een overleden vrouw en kind aangetroffen. De bewoner werd door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de twee. Het politieonderzoek in en rondom de woning is inmiddels in volle gang.

De hulpdiensten kregen zaterdagochtend een melding dat in de betreffende woning een ernstig incident had plaatsgevonden. Meerderen agenten gingen naar de woning. Ook de ambulancedienst en de traumahelikopter gingen naar het opgegeven adres.

In de woning vonden agenten de overleden vrouw en het kind. Vervolgens hielden agenten een man in de woning aan. Hij werd direct overgebracht naar een politieburau en daar ingesloten. De straat werd door agenten afgezet. Inmiddels is gestart met (sporen) onderzoek in en rondom de woning.

Update 12:23 uur
De twee doden zijn een moeder en haar dochtertje. Een buurtbewoner heeft tegenover de krant verklaard dat het zou gaan om een Afrikaans gezin ('Somalisch of Eritrees'). De bewoner zegt: “Er waren vaak slaande ruzies, heel luidruchtig, waarbij de vrouw werd mishandeld. Buren hebben vaker de politie moeten bellen. Volgens mij is er zelfs een poosje een contactverbod geweest en mocht die man daar niet komen. Ook waren er hulpinstanties betrokken bij het gezin.”

De vader is inmiddels geboeid afgevoerd naar het politiebureau. Het zoontje is ongedeerd uit de woning gehaald.