Panthers bezorgen Blues eerste nederlaag, 454e zege Luongo

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben hun eerste nederlaag van het NHL-seizoen te pakken. Na vier opeenvolgende zeges - twee in overtime, twee in reguliere speeltijd - waren de Florida Panthers in het eigen BB&T Centre in Sunrise te sterk.

De Panthers domineerden aanvankelijk, maar Blues-goalie Jake Allen hield zijn doel schoon en zag hoe Paul Stastny zijn ploeg vroeg in de tweede periode op een 0-1 voorsprong zette in de powerplay. Dat duurde niet lang, nog geen tien seconden later schoot Ian McCoshen op prima wijze de 1-1 binnen: zijn eerste goal in de NHL. Krap een minuut later was het Vincent Trochek die de Panthers op voorsprong zette met een short handed goal - een goal terwijl de tegenstander een man meer op het ijs heeft.

Vijf minuten later was de powerplay voor de Panthers en daar profiteerden ze van: Jared McCann schoot de 3-1 binnen. Brayden Schenn zag de 3-2 vervolgens afgekeurd worden, omdat hij de puck met een gevaarlijk hoge stick raakte. In de derde periode tekende Aaron Ekblad voor de 4-1, waarna Big Nick Bjugstad zes minuten voor tijd de 5-1 achter Allen schoot. In de slotminuten kwamen de Blues toch nog een keer tot scoren: Vince Dunn schoot fraai raak, de eerste NHL-goal voor de 20-jarige rookie.

Voor Panthers-goalie Roberto Luongo was het een bijzondere zege. De zesvoudig All-Star schreef zijn 454e overwinning bij en kwam daarmee op gelijke hoogte Curtis Joseph. Alleen Ed Belfour (484), Patrick Roy (551) en Martin Brodeur (691) staan nog boven de 38-jarige Luongo, die vorig seizoen een tijd niet beschikbaar was wegens een heupblessure.

De zege van de Panthers betekent uiteraard dat de Blues niet meer ongeslagen zijn. Er zijn nu nog twee teams over die nog geen nederlaag hebben geleden: de Vegas Golden Knights en de New Jersey Devils speelden drie wedstrijden en wonnen ze allemaal.