Amrabat: "Het kon mij niet snel genoeg gaan"

Sofyan Amrabat begon als bankzitter aan zijn eerste seizoen bij Feyenoord, maar sinds een aantal weken heeft de nieuweling een basisplek.

De 21-jarige rechtspoot liet zich vorige maand in het Champions League-duel met Manchester City voor het eerst prominent gelden in het shirt van Feyenoord. "Af en toe was ik wel een beetje ongeduldig en het kon mij dit seizoen niet snel genoeg gaan", zegt hij in gesprek met Feyenoord TV. "Ze zeggen dat het ook te snel kan gaan, maar daar ben ik het niet mee eens. Als je goed genoeg bent, moet je spelen."

Amrabat geeft toe dat hij aanvankelijk moeite had met zijn reserverol. "Als je op de bank zit loop je jezelf soms wel te verbijten, want bij FC Utrecht had ik alles gespeeld", vervolgt hij. "Je moet je dan gewoon schikken in jouw rol, want het team is het belangrijkste. De trainer maakt keuzes en daar moet je respect voor hebben. Als je buiten de basiself valt is dat jammer voor jou, maar moet je je mond houden en keihard werken. Toen ik mijn kans kreeg, heb ik hem wel met twee handen aangegrepen."

Feyenoord nam Amrabat afgelopen zomer voor ongeveer vier miljoen euro over van Utrecht. In De Kuip ondertekende de middenvelder een contract voor vier seizoenen.