Darter Clyton pakt eerste titel bij laatste Players Championship

Darter Jonny Clayton heeft verrassend de 22e en plaatste Players Championship van het seizoen gewonnen. Het is voor Clayton zijn eerste toernooizege bij de PDC. In de finale won hij met 6-1 van James Wilson. 

Jonny Clayton bereikte zijn eerste finale bij de PDC door overwinningen op John Norman Jnr (6-3), Terry Jenkins (6-4), Rob Cross (6-5), Darren Webster (6-5), Antonio Alcinas (6-5) en Jeffrey de Zwaan (6-4). Wilson wist zijn tweede finale te halen door te winnen van Berry van Peer (6-3), Dirk van Duijvenbode (6-3), Andy Hamilton (6-3), Andy Jenkins (6-2), Ron Meulenkamp (6-5) en Jamie Caven (6-3). Clayton sloot de met 6-1 gewonnen finale met een 121-finish af. 

Er zijn dit jaar 15 verschillende toernooiwinnaars over 22 toernooien. De grote winnaar is Rob Cross die dit seizoen maar liefst vier Players Championships wist te winnen. Hij voert ook de Players Championship Order of Merit aan voor de Players Championship Finals, het toernooi met de 64 beste spelers van het seizoen. Michael van Gerwen boekte dit seizoen twee zeges en moet genoegen nemen met plek zes.

De PC Finals zijn eind november. Het PDC-circus verhuist nu naar Göttingen voor de European Darts Trophy, de twaalfde en laatste Euro Tour van het jaar. Van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Christian Kist, Jermaine Wattinema, Vincent van der Voort, Jan Dekker, Yordi Meeuwisse en Jeffrey de Zwaan zullen daar de Nederlandse eer hooghouden. 

Players Championship 22 - Last 16
James Wilson 6-2 Andy Jenkins
Ron Meulenkamp 6-3 Diogo Portela
John Henderson 6-4 Chris Dobey
Jamie Caven 6-3 Adrian Lewis
Jeffrey de Zwaan 6-5 Michael Smith
Richard North 6-2 Ian White
Antonio Alcinas 6-4 Jan Dekker
Jonny Clayton 6-5 Darren Webster

Kwartfinales
James Wilson 6-5 Ron Meulenkamp
Jamie Caven 6-5 John Henderson
Jeffrey de Zwaan 6-1 Richard North
Jonny Clayton 6-5 Antonio Alcinas

Halve finales
James Wilson 6-3 Jamie Caven
Jonny Clayton 6-4 Jeffrey de Zwaan

Finale
Jonny Clayton 6-1 James Wilson