Ook Paltrow en Jolie beschuldigen Weinstein

Ook actrice Gwyneth Paltrow zegt misbruikt te zijn door filmproducent Harvey Weinstein. Dat stelt zij dinsdag in een interview in The New York Times.

Toen hij haar had gecast voor de Jane Austen-verfilming, moest de toen 22-jarige Paltrow naar zijn hotelkamer komen, vertelt ze. Hij begon haar aan te raken en sommeerde haar naar de slaapkamer te gaan om hem te masseren.

Paltrow ging niet in op zijn avances en vertelde het verhaal aan Brad Pitt, met wie zij toen een relatie had. Pitt confronteerde Weinstein met haar verhaal. Daarna zei de producent haar dat zij nooit meer iemand over het incident mocht vertellen.

Onacceptabel
Paltrow, die een paar jaar later een Oscar won voor het door Weinstein geproduceerde Shakespeare in Love, is niet de enige actrice die een boekje opendoet in The New York Times. Ook Pulp Fiction-ster Rosanna Arquette en Angelina Jolie zeggen soortgelijke ervaringen te hebben gehad.

"Ik heb een slechte ervaring gehad met Harvey Weinstein en heb besloten nooit meer met hem te werken", laat Jolie per e-mail weten. "Ik heb ook anderen gewaarschuwd het niet meer te doen. Dit soort gedrag tegenover vrouwen is onacceptabel."

Kapotmaken
Drie vrouwen beschuldigden Weinstein eerder op de dag in The New Yorker van verkrachting. Onder hen bevindt zich actrice en regisseur Asia Argento, de dochter van de beroemde Italiaanse filmmaker Dario Argento. Weinstein zou haar twintig jaar geleden hebben gedwongen tot orale seks, ondanks herhaaldelijke verzoeken hiermee te stoppen.

Argento durfde twintig jaar lang niets te zeggen over het incident omdat zij bang was dat de machtige Hollywood-producent haar "kapot zou maken".

Weinstein werd maandag, nadat diverse beschuldigingen van seksuele intimidatie naar buiten waren gekomen, ontslagen door zijn eigen bedrijf, The Weinstein Company. De producent maakte grote en veel bekroonde succesfilms als Pulp Fiction, Good Will Hunting en The King's Speech.

Ook Paltrow en Jolie beschuldigen Weinstein
Ook Paltrow en Jolie beschuldigen Weinstein (Foto: BuzzE)