Sylvester Stallone gaat Creed 2 regisseren

Sylvester Stallone zal het vervolg op de boksfilm Creed gaan regisseren en produceren. Dit maakte de oud Rocky-ster bekend op zijn Instagramaccount. Acteur Michael B. Jordan, die samen met Stallone de hoofdrollen vertolkte in het eerste deel, zal ook terugkeren.

De boksfilm Creed uit 2015 was een spin-off en vervolg op de Rocky-films die Stallone wereldberoemd maakte. In deze film speelt Michael B. Jordan de rol van Johnson Creed, de zoon van Apollo Creed, die de flamboyante bokskampioen was van de eerste Rocky-film. De jongere Creed zoekt vervolgens de hulp van zijn vader's oude vriend en rivaal, Rocky Balboa (Stallone), om in de voetsporen van zijn vader te treden en een professionele bokscarrière na te jagen.

Creed werd goed ontvangen en bracht maarliefst 173 miljoen dollar op. Stallone werd daarnaast voor zijn rol genomineerd voor een Academy Award voor beste mannelijke bijrol en won zelfs de Golden Globe in dezelfde categorie. Verwacht wordt dat Creed 2 in 2019 in de bioscopen zal verschijnen.

sylvester stallone michael b jordan
Sylvester Stallone en Michael B. Jordan (bron: UPI)