Truex naar laatste acht NASCAR door zege, Patrick crasht weer zonder schuld

Martin Truex Jr heeft zich zondagavond als eerste bij de laatste acht in de play-offs van de NASCAR gevoegd. De coureur van Furniture Row Racing was de beste tijdens de Bank of America 500 op de Charlotte Motor Speedway.

Vroeg in de race waren het vooral Kevin Harvick en Chase Elliott die indruk maakten, terwijl ook Denny Hamlin constant voorin te vinden was. De eerste caution - een gele vlagsituatie - werd uitgeroepen op een vooraf bepaald moment: vanwege de regen van de dag ervoor en de dus ernstig veranderde omstandigheden werd een zogenaamde competition caution uitgeroepen, zodat een ieder de afstelling eventueel wat bij kon werken.

De eerste echte caution werd veroorzaakt door Ryan Newman, die door Clint Bowyer de rondte in geduwd werd. Uiteindelijk was het Harvick die de eerste stage won, voor Elliott, Jamie McMurray, Kyle Larson en Kyle Busch. In de tweede stage vocht Busch zich naar voren, maar voor een van de grote titelfavorieten ging het in de 137e van 334 ronden fout: hij raakte de muur en liep schade op, wat hem de hele race parten zou spelen. Harvick won ook het tweede deel van de race, wederom voor Elliott.

Leider Kyle Busch kust de muur, wat hem uiteindelijk de hele race zou blijven achtervolgen (Bron: YouTube)

Zo'n zeventig ronden voor de finish ging het weer eens fout voor Danica Patrick. David Ragan raakte de controle over zijn auto kwijt en gleed naar beneden, waar hij hard tegen Patrick reed. Bijzonder zuur voor de enige dame in het veld, die al voor de zoveelste keer dit seizoen volledig buiten haar eigen schuld om een slecht resultaat moet noteren. 

Voor Patrick ging het wéér buiten haar schuld om fout, dit keer was het Ragan in de #38 die haar torpedeerde (Bron: YouTube)

De race liep zo op z'n einde en met drie ronden te rijden ging het fout voor Kurt Busch. Hij tikte Larson aan en spinde zelf, waarna de caution weer uitgeroepen werd. Truex had zich inmiddels naar voren gevochten en in de overtime was hij bij de herstart veruit als beste weg. Hij reed zo naar zijn zesde zege van het seizoen en, belangrijker, plaatste zich gelijk voor de laatste acht van de play-offs.

Zondag staat de altijd spectaculaire race op de Talladega Superspeedway op het programma. Daarna volgt nog de race in Kansas, waar weer vier coureurs afvallen en er nog acht overblijven in de play-offs. 

Truex wint de race (Bron: YouTube)