Heli rukt uit voor dronkelap

Zondagochtend rond 06.15 uur kreeg de politie in Alkmaar een melding van een poging tot inbraak. De melders hadden gerommel gehoord op het dak, en toen ze naar buiten keken zagen ze een man op het dak van de uitbouw staan bij het slaapkamerraam. De bewoners belden meteen 112 en melden dat er een inbreker op het dak stond.

De inbreker was na het zien van de bewoners weggevlucht, maar ze wisten een duidelijk signalement te geven. De politie rukte met man en macht uit en sloot de wijk hermetisch af. Verder werd de helikopter opgeroepen en een speurhond ingezet. De man werd zeer snel gevonden en gearresteerd wegens poging tot inbraak. 

Op het bureau bleek dat de inbreker zo was geschrokken van de hond dat hij zichzelf had bevuild. Na onderzoek bleek dat er geen sprake was van een inbraak of poging inbraak. De man was dusdanig onder invloed dat hij van voor niet meer wist dat hij van achteren leefde zo meldt de politie op Facebook. Nadat de man weer enigszins bij positieven was is hij heengezonden met een proces- verbaal wegens openbare dronkenschap.

Heli rukt uit voor dronkelap (Foto: Politie Alkmaar)
Heli rukt uit voor dronkelap (Foto: Politie Alkmaar)