Trentin sprint naar winst Parijs-Tours, Terpstra derde

Matteo Trentin heeft de 111e editie van Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Italiaan van Quick-Step Floors was na 234,5 kilometer de snelste van een kopgroep van drie. Søren Kragh Andersen werd tweede voor de Nederlander Niki Terpstra, die in de laatste kilometer veel werk opknapte voor zijn ploeggenoot Trentin.

In de vroege vlucht zou de Nederlander Brian van Goethem meezitten. De Nederlander had het gezelschap van Lawrence Naesen, Michael Goolaerts, Romain Combaud en Stéphane Poulhies. De kopgroep van vijf zou niet meer dan vier minuten krijgen van het peloton. Op tien kilometer van de streep was het over voor de vluchters.

Op twintig kilometer van de streep kwam Fernando Gaviria ten val. De winnaar van vorig jaar kon nog wel terugkomen met hulp van de ploegleiderswagen, maar op het eerste heuveltje moest hij toch het peloton laten rijden.

Vooraan waren zijn ploeggenoten die ten aanval trokken op het eerste heuveltje in de finale. Op de Côte de Beau-Soleil zou Trentin gaan. De Italiaan kreeg onder meer twee ploeggenoten mee en Andersen met zich mee. Terpstra had de slag gemist, maar probeerde in de achtergrond de sprong na voren te maken. In eerste instantie lukte het de Nederlander niet, maar later zou hij toch de aansluiting maken bij Andersen en Trentin, die op de Côte de l’Epan weg waren weggereden bij de andere koplopers.

In de laatste kilometers probeerde Trentin en Terpstra het ploeg spel te spelen, maar Andersen liet dat niet gebeuren. In de laatste kilometers zette de Nederlander zich op kop. omdat de voorsprong niet groot was op de eerste achtervolgers. Het drietal bleef vooruit dankzij het werk van Terpstra, waarna Trentin het afmaakte voor de Belgische formatie. André Greipel won op zeven seconden de sprint voor de vierde plaats.