Gore Verbinski in zicht voor X-Men spin-off Gambit

Het lijkt er op dat de langverwachte X-Men spin-off Gambit eindelijk gemaakt gaat worden. Volgens de website van The Hollywood Reporter is filmmaatschappij 20th Century Fox momenteel in onderhandeling met niemand minder dan Gore Verbinski, regisseur van onder meer The Mexican, de eerste drie Pirates Of The Caribbean-films en Rango.

Het door Joshua Zetumer (Robocop, Patriots Day) geschreven scenario zou in 2015 al geregisseerd worden door Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) maar liep uiteindelijk op niets uit. Ook Doug Liman (Edge of Tomorrow) hield zich vorig jaar een tijd bezig met het filmproject maar kon vanwege tijdsgebrek niet met Gambit aan de slag.

Volgens acteur Channing Tatum, die de titelrol in de film zal spelen, heeft de filmstudio weer interesse gekregen voor de X-Men spin-off door het enorme succes van superheldenfilms voor een wat volwassener publiek zoals Deadpool en Logan. Fans van de X-Men-films hoeven zich het komende jaar trouwens niet te vervelen. Voor 2018 staan namelijk de films New Mutants, Deadpool 2 en X-Men: Dark Phoenix in de planning, gevolgd door nog eens een drietal X-Men gerelateerde films in 2019.