Zes op zes voor Van der Poel

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft in het Belgische Meulebeke de Berencross gewonnen. Voor de Nederlander was dit de zesde overwinning uit zes wedstrijden dit seizoen. De overige twee podiumplaatsen werden ingenomen door de Belgen Michael Vanthourenhout en Wout van Aert.

Net als eigenlijk al heel dit seizoen had Van der Poel opnieuw de beste start. In de eerste ronde reed de renner van Beobank-Corendon weg met Vanthourenhout. Van Aert volgde op enkele seconden, bij het ingaan van de derde ronde wist de wereldkampioen aan te sluiten bij de twee koplopers.

Halverwege de wedstrijd hadden de drie koplopers een voorsprong van twintig seconden op eerste achtervolgers Lars van der Haar en Eli Iserbyt.

In de zesde ronde viel de beslissing. De Nederlander plaatste in de zandstrook een aanval en zowel Vanthourenhout en Van Aert moesten een klein gaatje laten. Van der Poel zette vervolgens door en vergrootte ronde na ronde zijn voorsprong. Landgenoot Lars van der Haar van Telenet-Fidea finishte op een mooie vierde plaats.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Michael Vanthourenhout (BEL)
3. Wout van Aert (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Eli Iserbyt (BEL)
6. Vincent Baestaens (BEL)
7. Diether Sweeck (BEL)
8. Dieter Vanthourenhout (BEL)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Jens Adams (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Sanne Cant (BEL)
2. Ellen Van Loy (BEL)
3. Loes Sels (BEL)
4. Alice Maria Arzuffi (ITA)
5. Ellen Anderson (USA)
6. Alvarado Ceylin Del Carmen (NED)
7. Kim Van De Steene (BEL)
8. Helen Wyman (GBR)
9. Joyce Vanderbeken (BEL)
10. Denise Betsema (NED)