Remake Death Wish ook al vertraagd

Nadat we eerder vandaag al wisten te melden dat de volgende The Fast And Furious-film een jaar later zal worden uitgebracht is vandaag ook bekend geworden dat de remake van de epische wraakfilm Death Wish langer op zich zal laten wachten, voor zover er al iemand zit te wachten op een zinloze remake van deze absolute klassieker met Charles Bronson.

De remake van Death Wish, met in de hoofdrol Bruce Willis, zou op Thanksgiving (23 november) in de Amerikaanse bioscopen verschijnen maar de releasedatum is door MGM verplaatst naar 2 maart 2018. Volgens de filmstudio is het besluit genomen zodat Death Wish niet zou verzuipen in het overgrote aanbod aan nieuwe films die traditioneel verschijnen op de Amerikaanse feestdag waarop zo ongeveer alle filmminnende Amerikanen naar de bioscoop gaan en heeft het uiteraard helemaal niks te maken met een oudere witte man die vanuit zijn hotelkamer in Las Vegas 58 mensen doodschoot en een kleine 500 anderen verwondde. Eerder deze week liet Netflix ook al weten dat de promotionele activiteiten voor hun nieuwe serie The Punisher niet door zouden gaan op de Comic Con in New York vanwege de gruwelijke schietpartij in Las Vegas.

In de door Eli Roth geregisseerde remake van Death Wish, gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian Garfield, zien we naast Willis een imponerende cast met onder meer Vincent D’Onofrio (The Magnificent Seven), Elisabeth Shue (Leaving Las Vegas), Camila Morrone (Bukowski), Dean Norris (Breaking Bad) en Kimberly Elise (The Great Debaters) in de belangrijkste rollen.

Death Wish zal in Nederland gewoon vanaf 23 november op het witte doek te zien zijn.