Darter Van de Pas kansloos, Whitlock na jaren weer in halve finale major

Darter Benito van de Pas is op de World Grand Prix in de kwartfinales uitgeschakeld. In Dublin was de Nederlander, woensdag nog ijzersterk, totaal niet opgewassen tegen Simon Whitlock, die voor het eerst sinds begin 2014 weer eens in de halve finales van een major staat. 

De eerste drie pijlen van Van de Pas waren prima, maar vervolgens ging het aanzienlijk minder. Whitlock stond netjes te gooien, de Nederlander kwam er totaal niet aan te pas en verloor de eerste set met 0-3. Ook in set twee was Whitlock gelijk weer de betere en met een heerlijke 120-finish (20, bullseye, bullseye) won de Australiër de tweede leg. Big Ben won de volgende leg - en vierde dat uitbundig - maar Whitlock maakte de set netjes af.

The Wizard begon de derde set wat minder sterk, maar nog altijd was het genoeg om snel weer twee legs te winnen, waarna Van de Pas zowaar nog eens een leg pakte. Daar bleef het wel bij en met een 62-finish - nadat Van de Pas nog eens twee dubbels gemist had - maakte Whitlock het af: 3-0.

Simon Whitlock - Benito van de Pas (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Benito van de Pas (Bron: PDC)