Vasthoudende politiehond zorgt voor aanhouding

De inzet van een politiehelikopter en een politiehond hebben woensdagmiddag in Barendrecht geleid tot de aanhouding van een 42-jarige Hagenaar. Hij zou kort daarvoor een andere man beroofd hebben. Rond 16.30 uur belde een omstander de politie met de mededeling dat er een man bij de Achterzeedijk in Barendrecht beroofd was. Meerdere agenten spoedden zich naar de locatie, waar een 71-jarige man uit Hoogvliet zijn verhaal deed.

Meteen werd de directe omgeving afgezet en werd er een politiehond opgetrommeld om een eventueel spoor te vinden en uit te lopen. Al snel kwam er ook een politiehelikopter bij die voortdurend boven het terrein rondcirkelde en alle bevindingen aan de meldkamer en de agenten op de grond doorgaf.

De agenten waren ervan overtuigd dat de dader in de buurt moest zitten en weigerden te stoppen met zoeken. De beloning kwam twee uur na de beroving toen de politiehond de verdachte in een nabijgelegen rietkraag vond. De aangetroffen man voldeed volledig aan het signalement en kon met een bijtwond mee naar het bureau alwaar hij werd nagekeken door een politie-arts voor hij werd ingesloten. 

Vasthoudende politiehond zorgt voor aanhouding (Foto: Politie.nl)
Vasthoudende politiehond zorgt voor aanhouding (Foto: Politie.nl)