Demo Gran Turismo Sport 9 oktober beschikbaar

Op de Sony PlayStation-blog is te lezen dat er voor de raceliefhebbers onder ons een vierdaagse demo uitkomt voor Gran Turismo Sport. De demo is speelbaar van 9 tot en met 12 oktober.

Je voortgang in de demo wordt overgeheveld naar de volledige game, zoals het ingame geld dat je in de demo tot $1MM kunt sparen en de gepersonaliseerde auto's die je kunt ontwerpen. Vanaf 7 oktober kun je 'sochtends na 11 uur de demo al downloaden, zodat je de complete vier dagen kunt racen, in plaats van een dag naar een voortgangsbalkje te kijken.

Met de demo van Gran Turismo Sport wil Sony laten zien dat het spel voor iedereen is, van absolute beginner tot de ervaren franchise-veteraan. Het matchmaking-systeem moet zorgen dat je altijd tegen spelers met ongeveer dezelfde kwaliteiten rijdt. De demo geeft ook een voorproefje van de sport-, campaign- en arcademodus. In de sport-modus ga je racen tegen online spelers, maar niet voordat je een kwalificatieronde hebt gereden zodat de matchmaker weet bij wie je geplaatst hoort te worden. In de campaignmodus leer je vooral hoe je moet rijden door uitdagingen aan te gaan en in de arcademodus is het instappen en gaan, tot twee spelers in offline splitscreen. Je kunt realistische HDR-foto's nemen in de Scapes Photography-modus en de Custom Livery Editor om je auto aan te passen is ook beschikbaar.

Gran Turismo Sport komt 18 oktober uit op PlayStation 4.