ASV De Dijk - Ajax om veiligheidsredenen gespeeld 'aan de Dijk' in Volendam

Het bekerduel tussen de amateurs ASV De Dijk en AFC Ajax in de tweede ronde van de KNVB-beker wordt gespeeld in het stadion van FC Volendam. Dit besloot het bestuur van De Dijk maandagavond in een ingelaste bestuursvergadering. 

De politie keurde vorige week het terrein van De Dijk wegens veiligheidsredenen af voor de bekerwedstrijd tussen beide Amsterdamse clubs, waardoor ze op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Er waren twee opties: het stadion van Volendam of het Olympisch Stadion. 

"We hebben twee uitstekende voorstellen gehad. Voor ons gaf de doorslag dat het spelen van de wedstrijd in Volendam veel minder organisatorische problemen oplevert", laat De Dijk-voorzitter Ton Langelaar weten Het Amsterdamsche Voetbal. In het stadion van FC Volendam, dat plek heeft voor 7.400 toeschouwers, ligt een kunstgrasmat. "Dat heeft geen invloed op onze keuze gehad, maar is natuurlijk wel een extra voordeel", aldus Langelaar. De Dijk speelt namelijk zelf ook op kunstgras.

In de eerste ronde van het bekertoernooi moest Ajax eveneens uitwijken naar een ander stadion dan het sportpark van de tegenstander. Het duel met SVV Scheveningen (1-5) werd gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. De wedstrijd tussen Ajax en De Dijk begint woensdagavond 25 oktober om 18.30 uur.