Boef maakt Buma NL Award buit

Boef is er met de eerste Buma NL Award voor het succesvolste album in de categorie Urban vandoor gegaan. De rapper won de prijs maandagavond voor zijn album Slaaptekort. Ook Vreemde Kostgangers, Frans Bauer en Daniël Lohues vielen in TivoliVredenburg in de prijzen.

Naast Boef wonnen ook Ronnie Flex en Frenna een prijs in de kersverse categorie Urban. Hun nummer 'Energie' was dit jaar de succesvolste single.

Supergroep Vreemde Kostgangers, met Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten, wonnen met hun gelijknamige album in de categorie Populair. Marco Borsato en Matt Simons ontvingen in dezelfde categorie de prijs voor succesvolste single.

Volkszanger Frans Bauer won met de plaat Geluk, Hoop & Liefde in de categorie Hollands. In hetzelfde genre produceerde Henk Dissel met Bijna de succesvolste single. Daniël Lohues won met Moi de Buma NL Award voor het succesvolste album in de categorie Alternatief.

Grote verliezer was André Hazes Jr. De grote winnaar van vorig jaar maakte in vier categorieën kans op een prijs, maar verzilverde geen enkele nominatie. Maandagmiddag overhandigden organisatoren Buma Cultuur en Buma/Stemra hem wel de Ticketmaster Award.

De winnaars van de Buma NL Awards worden bepaald aan de hand van verkoopcijfers van cd's, downloads en speeltijd op de radio. Ook zijn er op de avond zelf publieksprijzen te vergeven.


'Habiba' van Boefs winnende album Slaaptekort