Verhoeven heeft voorlopig geen tijd voor Badr Hari

Kickbokskampioen Rico Verhoeven liep gister tijdens kickboksgala Glory 45 Badr Hari tegen het lijf. Beide vechters vochten in december 2016 anderhalve ronde, totdat Hari zijn arm blesseerde. Een herhaling van deze partij hangt nog steeds in de lucht, maar een terugkerend verblijf van Hari in het staatshotel gooide roet in het eten.

Badr Hari en Rico Verhoeven tijdens Glory 45 (Foto: Eric Jackman)
Badr Hari en Rico Verhoeven tijdens Glory 45 (Foto: James Law/Glory)

De sfeer leek vriendelijk, maar Verhoeven wilde voor de camera's van Ziggo niet uitweiden over zijn gesprek met de Marokkaan. 'Moet je aan hem vragen', bleef de zwaargewicht lachend herhalen, maar op de vraag of hij überhaupt wel wilde vechten tegen Hari, antwoorde Verhoeven direct. 'Wat denk je zelluf? Ik ben klaar, ik zei het gelijk.' Waarna de discussie zich verplaatste naar de andere tafelgast, voormalig K-1-kampioen Remy Bonjasky, nóg iemand die Verhoeven heeft uitgedaagd, maar ook dit gevecht lijkt maar niet tot stand te kunnen komen.

Deze discussie eindigde echter in het schudden van de handen, beide vechters hebben elkaar beloofd in 2018 samen in de ring te staan. Voorlopig lijkt Verhoeven dus geen tijd te hebben voor Hari, want op 14 oktober vecht de Nederlander een kickbokswedstrijd in China tegen MMA-reus Bigfoot Silva, waarna in december zijn titel op het spel staat tegen de Marokkaanse Belg Jamal Ben Saddik. Daarna zou dus het gevecht tegen Bonjasky pas ingepland kunnen worden.

De geruchten dat Verhoeven al in maart 2018 tegen Hari gepland staat werden opzij geschoven door de kampioen. 'Ik wil eerst 2017 even afmaken, als je het goed vindt.'