Kane blijft scoren, United walst over Palace heen

Tottenham Hotspur heeft zaterdag overtuigend afgerekend met Huddersfield Town en Harry Kane was opnieuw belangrijk.

Na 23 minuten stond er al een 0-3 stand op het scorebord in het John Smith’s Stadium: Kane opende na negen minuten de score en Ben Davies en opnieuw Kane bezegelden vervolgens definitief het lot van Huddersfield. Kane kwam vroeg in de wedstrijd, na een pass van Kieran Trippier, alleen voor de keeper te staan en schoot raak in de korte hoek. Davies profiteerde na een prachtige aanval van een onbedoelde pass van een verdediger van Huddersfield en Kane knalde vervolgens met zijn chocoladebeen de 0-3 tegen de touwen.

Tottenham had nog vaker kunnen scoren, maar Dele Alli raakte de lat en een treffer van Kane werd vanwege buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant liet Huddersfield zich ook zo nu en dan zien: Laurent Depoitre was twee minuten voor de onderbreking dicht bij de eretreffer, maar schoot van afstand tegen de lat. In de tweede helft was Kane al gauw dicht bij zijn hattrick, maar de aanvaller wist een voorzet niet binnen te tikken. Het tempo lag daarna lang niet zo hoog meer als in de eerste helft en Mauricio Pochettino raakte geïrriteerd.

De manager probeerde zijn manschappen met een donderpreek aan de zijlijn wakker te schudden, maar veel kansen werden er niet meer gecreëerd. De wedstrijd kabbelde naar het einde en de publiekswissel van Kane was een van de weinige hoogtepunten in het laatste half uur: de spits werd afgelost door Heung-Min Son. Toch werd er nog één keer gescoord: invaller Moussa Sissoko maakte er 0-4 van. Tottenham vindt zichzelf na zeven speelronden met veertien punten terug op de derde plaats in de Premier League, maar kan in de avond nog gepasseerd worden door Chelsea.

Harry Kane heeft dit seizoen al elf keer gescoord, waarvan zes in de Premier League. In zijn hele carrière heeft hij nu evenveel Premier League-goals gemaakt als Cristiano Ronaldo, namelijk 84. Ronaldo had daar 196 wedstrijden voor nodig, Kane slechts 123.

Manchester United - Crystal Palace
Manchester United heeft de malaise voor Crystal Palace nog groter gemaakt. Het elftal van José Mourinho boekte een ruime zege.
Crystal Palace won in mei 1991 op Selhurst Park voor het laatst van Manchester United en kon de tegenstander ook dit keer niet verrassen. The Eagles keken al na drie minuten tegen een achterstand aan: Marcus Rashford snelde weg bij zijn tegenstander en stelde Juan Mata in staat om de 1-0 te maken. De Spanjaard speelde overigens zijn tweehonderdste wedstrijd in de Premier League.

Het bleef vervolgens eenrichtingsverkeer: United domineerde het balbezit en viel aan en Crystal Palace stelde daar niet veel meer tegenover dan een schot van Bakary Sako. Drie minuten na die mogelijkheid, in minuut 35, werd het 2-0: Marouane Fellaini tikte binnen na een voorzet van Ashley Young.

In de tweede helft vielen er nog wel twee doelpunten: Fellaini kopte raak na een vrije trap van Rashford en laatstgenoemde gaf daarmee voor het eerst in één wedstrijd twee assists. Het slotakkoord was aan Romelu Lukaku, die kon binnenschuiven na voorbereidend werk van onder anderen invaller Anthony Martial. Martial en Lukaku hadden eerder al kansen gemist namens United, maar toonden in de slotfase dus alsnog hun waarde. Bij Crystal Palace viel Jairo Riedewald in; bij de thuisploeg bleef Daley Blind negentig minuten op de bank zitten.