Directeur islamitische basisschool aangehouden om ontucht

Een 32-jarige directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn is eerder deze week aangehouden wegens de verdenking van ontucht met een minderjarig meisje van dertien. Het gaat niet om een leerling van de school. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt zaterdag berichtgeving hierover van Omroep West.

Het OM zegt geen aanwijzingen te hebben dat de man ook ontucht heeft gepleegd met leerlingen van de school. Omroep West meldt dat het zou gaan om de islamitische basisschool An Noer. Ouders van kinderen op de basisschool hebben een brief ontvangen over wat er is gebeurd, aldus de omroep.

De man werd maandag aangehouden. Daarna is hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft inmiddels besloten dat de voorlopige hechtenis is verlengd.

Update 17.14 uur
Volgens het Algemeen Dagblad betreft het PvdA-raadslid en schooldirecteur Khalid T. De Goudse PvdA is verbijsterd en spreekt van een drama voor de Marokkaanse gemeenschap. Tevens is Khalid direct de fractie uit getrapt. Ook de landelijke PvdA schoot in de PR-protectie modus. Khalid is nu dus ex-PvdA'er. Vlotte PvdA ambtenaren hebben vandaag nog de PvdA-site aangepast en elk spoortje Khalid verwijderd.

Het AD weet tevens te vermelden dat Khalid een goede vriend van imam Tarik Ibn Ali is. Deze, door meerdere Goudse moslims aanbeden, imam verdiende zijn aanzien doordat Spanje hem in Engeland liet oppakken wegens leiding geven aan een terreurcel van de Islamitische Staat.

Directeur basisschool aangehouden om ontucht
Directeur islamitische  basisschool aangehouden om ontucht (Foto: ANP)