Overeem vecht in december tegen titelkandidaat Ngannou

Nederlands succesvolste MMA-vechter Alistair Overeem vecht op 2 december tegen de ijzersterke Francis Ngannou uit Kameroen. Tijdens UFC 218 in Detroit zal de winnaar van dit gevecht hoogstwaarschijnlijk kampioen Stipe Miocic mogen uitdagen.


Alistair Overeem (Foto: Getty images/Christian Petersen)

Zwaargewicht Ngannou staat op nummer vier op de ranglijst en is nog ongeslagen in de UFC. Hij heeft in al zijn vijf optredens nooit verder hoeven vechten dan de tweede ronde. De relatief onervaren, maar indrukwekkende Predator heeft in totaal elfmaal in de octagon gevochten en is in zijn laatste negen gevechten ongeslagen. 

Overeem is de eerste serieuze tegenstander voor de Kameroenees. De veteraan heeft al 59 keer gestreden in de octagon, waarvan hij 43 gevechten won. Van zijn twaalf gevechten in de UFC heeft The Reem er slechts vier verloren, allen via KO. Het wordt dus oppassen voor Overeem, want Ngannou heeft laten zien dat hij keiharde vuisten heeft.

Ngannou wordt door de UFC voorzichtig gebracht en na overwinningen op een aantal laaggeklasseerde vechters zou hij in september eigenlijk tegen topvechter Junior dos Santos vechten. JDS werd echter betrapt op het gebruik van doping en zal hierdoor een maandenlange schorsing moeten uitzitten, waardoor Ngannou nog even moest wachten op een aansprekende tegenstander.


Francis Ngannou (Bron: Youtube)

De Nederlander heeft na zijn verloren titelgevecht in 2016 weer een indrukwekkend paar overwinningenen op zijn palmares. Een knock-out overwinning op de man met de granieten kin, Mark Hunt en daarna een bekeken overwinning op een andere titelkandidaat, Fabricio Werdum, zette Overeem weer op de juiste koers richting titelgevecht.

Maar de UFC beslistte anders en besloot Overeem eerst nog tegenover Ngannou te zetten in deze knaller voor UFC 218, een evenement dat nu al vol staat met interessante gevechten.

Voorlopig programma:
Eddie Alvarez vs Justin Gaethje
Dominick Reyes vs Jeremy Kimball
Henry Cejudo vs Sergio Pettis
Angela Magana vs Amanda Cooper
Felice Herrig vs Cortney Casey