Grote storing treft KLM en luchthavens wereldwijd

Passagiers over de hele wereld lijken last te hebben van problemen met het inchecken voor vluchten. Niet alle vluchten zijn getroffen, maar onder meer Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Qantas, Vueling en Amerikaanse maatschappijen melden problemen.

Mogelijk zit het probleem bij Amadeus. Het vluchtboekingssysteem van die technisch dienstverlener aan de luchtvaart is volgens het bedrijf getroffen door een "netwerkstoring". Amadeus laat weten dat de systemen zo snel mogelijk weer opgestart worden.

De Singaporese luchthaven Changi bevestigt dat het inchecken door een storing langer dan normaal kan duren. Vliegveld Gatwick zegt dat luchtvaartmaatschappijen in Londen problemen hadden, maar dat die al verholpen zouden zijn. Verder zouden ook in onder meer Parijs, Washington en New York problemen op luchthavens zijn door technische problemen.

KLM
Passagiers die vliegen met KLM kunnen problemen ervaren met het inchecken voor hun vlucht. Dat gaf de luchtvaartmaatschappij aan via Twitter. KLM zou aanhoudende technische problemen te hebben. Woordvoerders van KLM en Schiphol konden daar echter niet direct meer informatie over geven.

Volgens berichten in Britse media zorgen storingen voor vertragingen op luchthavens over de hele wereld. Onder meer Charles de Gaulle in Parijs, Gatwick in Londen en Washington, New York en Singapore zouden daar last van hebben. Gatwick bevestigt via Twitter dat luchtvaartmaatschappijen in Londen problemen hadden, maar dat die verholpen zouden zijn.

Grote storing treft luchthavens wereldwijd
Grote storing treft KLM en luchthavens wereldwijd (Foto: ANP)