Het geloof is kwaadaardig in The Evil Within 2

Bethesda heeft een trailer online gezet van The Evil Within 2 waarin de tot nu toe geheimzinnige priester Theodore een hoofdrol heeft.

Theodore is één van de menselijke ‘monsters’ die z’n weg in de nieuwe STEM-wereld heeft gevonden. Hij is eindelijk klaar om zijn boodschap aan de massa te onthullen – een bericht dat een ‘rechtvaardige’ woede belooft en een slachtpartij voor diegene die hem tegenwerken. Sebastian zal de toorn van deze meester-manipulator moeten overleven als hij nog enige kans wil maken om Lily te vinden en te ontkomen aan de nachtmerrie van STEM.

Theodore heeft zijn eigen redenen om in STEM te zijn en die staan los van Mobius’ doeleinden, die hij als verkeerd beschouwt. Wat hij precies zoekt, wordt enkel zichtbaar wanneer Sebastian meer verstrikt raakt in zijn wereld. Theodore’s handlangers zijn geen wezens die hij gecreëerd heeft. Harbingers zijn normale mensen waarvan hun gedachten gebonden zijn aan de wil van Theodore. Deze Harbingers gebruiken vlammenwerpers. Ze lijken alleen te bestaan om Theodore’s wil uit te voeren. Ook als ze hiervoor iedereen die in hun weg staat, moeten verbranden.

The Evil Within 2 is wereldwijd verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.